Cum sa te sustii in cele mai grele momente!

Am invatat ca daca te ignori, si neglijezi calitatea vietii tale, daca eviti sa asculti de vocea ta interioara, viata iti va da o palma care te va opri instant din maratonul cotidian, si nu ai alta cale decat sa te intorci acasa, in forul tau interior si sa ingrijesti de sufletul tau, caruia i-ai atribuit o rezistenta inexistenta, si te gasesti slab, cu stima zdrobita, si neputincios.

Prea multe ore, zile investim in actiuni inutile, care nu fac decat sa te stoarca de creativitate, stralucire, de aroma si de viata. Prea multe griji iti consuma vitalitatea, respiratia devine greoaie, si inima bate cu durere. Chiar crezi ca poti devine o celebrare cand nu mai poti afisa un zambet senin. In tot acest timp nu ai creat o putere interioara, o stima de sine rezistenta si valida, o atitudine curajoasa, si o comunicare interioara pozitiva.

Daca tu nu te sustii in tot ceea ce intreprinzi, iti vei negocia viata pentru validari exterioare, iti vei vinde timpul, si iti vei modela prezentul in functie de ceilalti.

Cand esti hotarat sa fii fidel, corect si respectuos cu propria ta persoana, nu te vei mai simti blazat, jignit si ofensat. Cei care vor incerca sa te ranseasca vor esua, caci nu iti vei permite sa-i primesti in viata ta, in casa ta, in prezentul si viitorul tau.

Toate experientele pe care le traiesti sunt aici cu un singur scop, sa te readuca la sursa, sa te trezeasca la adevarul pe care l-ai ignorat in tot acest timp, un adevar care spune ca nu poti sa traiesti fara sa stii cine esti tu, ce te face fericit, ce te face sa te simti valoros, ca te face sa zambesti, cum sa iubesti respectandu-ti nevoile tale cat si a celuilalt.

Te trezesti fara viata, respiri fara viata, privesti orizontul fara vata, iubesti fara viata, traiesti fara viata.

Existenta ta te sufoca si suferinta resimtita de tine creeaza un blocaj care te impiedica sa realizezi lucruri extraordinare, sa traiesti momente spectaculoase. Te simti epuizat si stors de orice gram de creativitate si frumusete.

Cum trezesti viata in tine?

Cum readuci lumina in ochii tai?

Cum te trezesti la frumusete?

Krishnamurti spunea foarte frumos: Cu cât mai mult ajungi să te cunoşti, cu atât mai multă claritate vei găsi. Cunoaşterea de sine nu are niciun sfârşit, nu ajungi la o realizare, nu ajungi la o concluzie. Este un râu fără sfârşit.

E timpul sa fii sincer cu tine insuti, sa te accepti indiferent de cat de mic si esuat te-ai simti, e timpul sa inveti sa te iubesti, sa te apreciezi din simplul fapt ca existi. Iubirea de sine, si acceptarea iti va permite sa intelegi ce iubesti cu adevarat, sa descoperi fericirea din a fi tu insuti, iti vei permite sa dedici timp sa te asculti, sa-ti asculti nevoile, sa le dai importanta, sa regasesti placerea de trai prin tine.

Am incredere in tine,                                                                                                            Evelina Cudalb

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s