Cum sa adoptam o atitudine pozitiva!

12e6f657d165d206d7f3e03cd285898bCu totii avem o misiune comuna, suntem aici pentru a trai un sir de experiente care au ca scop sa ne invete iubirea de sine prin acceptarea acestor experiente. Rolul evenimentelor din viata noastra este sa ne apropie de adevarul nostru, de acceptarea lui si de iubirea lui.

Misiunea noastra este : Evolutia noastra!

Atata timp cat o experiente este traita in non-acceptare, adica daca nutresti sentimente de regret, de furie, de culpabilitate, de frica, de judecata vei atrage neincetat oameni, evenimente care te vor face sa retraiesti aceleasi experiente.

Acceptarea unei experiente nu semnifica transformarea ei in cea mai frumoasa amintire, si nici nu inseamna ca-ti doresti reluarea acelor trairi. Nu inseamna ca esti de acord cu ceea ce ti se intampla, ci mai degraba ca iti acorzi dreptul de a invata din aceasta experienta lectia care te va pune pe o treapta mai inalta pe scara evolutiei tale.

Trebuie sa invatam ce este benefic si ce este nesanatos pentru noi!

Resentimentele, critica, vinovatia sunt cele mai daunatoare tipare de gandire, ele te tin ancorat intr-un virtej de emotii negative, creezi un cerc vicios, caci aceste emotii negative vor provoca evenimente neplacute care nu vor face decat sa pastreze amaraciune in viata ta.

„Tot ceea ce hotaram sau nu, tot ceea ce facem sau nu, ceea ce spunem sau nu si la fel, ceea ce gandim si simtim va avea anumite consecinte.”

Daca refuzi sa accepti ca esti responsabil de ceea ce traiesti, nu te vei maturiza niciodata si vei trai o viata cu scene repetate, precum esti astazi vei fi si maine si peste 30 de ani. Scopul vietii tale va deveni retrairea trecutului, si vei invinovati destinul pentru blestemul care s-a napustit asupra ta. Insa cand recunosti ca esti creatorul zilelor tale, ca esti creatorul suferintelor tale, vei incerca sa aduci lumina in interiorul tau pentru a avea si un exterior mai luminat.

Un vechi proverb spune: „Arunca un om fericit in Nil si el va reveni cu un peste in gura”. Indiferent de ce ti se intampla, tu esti stapanul atitudinii tale, cu o atitudine pozitiva vei prelua doar beneficiile din toate situatiile, avand o atitudine negativa, vei trezi in tine demoni care te vor tortura.

Intram intr-un proces de crestere, cand renuntam la vechi, la gandirea noastra limitata, la tot ce ne tine pe loc, cand ne fortam sa iesim din zona de confort, cand depunem efort sa adoptam o noua atitudine, o noua privire asupra prezentului si viitorului chiar si a trecutului. Cand privesti trecutul ca pe o binecuvantare si nu ca pe o amenintare, cand privesti toata suferinta ca pe un simptom al ignorantei tale. Constientizarea gandurilor distructive care te-au adus intr-un prezent nefericit si inlaturarea tuturor ideilor negative, toate acestea fac parte din evolutia ta.

691b54d158d2b3ebf095ed875bc0953aNu vei schimba exteriorul, chiar daca dedici o viata intreaga, il vei schimba doar in moment ce vei schimba interiorul.

Ceea ce un om gandeste in interior, astfel este el. Solomon

Ai putere, si control doar asupra gandurilor tale, starilor tale interioare, daca niciodata nu ai incercat sa dirijezi fluxul emotiilor tale si consideri ca este cu neputinta, incearca, acum. In momentul cand vei fi invadat de un gand care te intristeaza, care te consuma, care te oboseste, inlocuieste-l cu altul care te face sa zambesti, nu pastra gandurile care te otravesc, caci ele vor genera alte ganduri toxice.

James Allen spunea: „Prin gandurile lui omul detine cheia fiecarei situatii si are in interiorul sau acea agentie de transformare si regenerare prin care el poate sa ajunga sa fie ceea ce doreste.” Deci daca astazi te crezi victima unui destin crud si dureros, sa stii ca esti victima gandurilor tale.

Te imbratisez cu toata iubirea,                                                                                                 Cudalb Evelina

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s