Spune-ti „Da” tie insuti!

a4c0b56faaa60e2b32b3e8624f0be7f3 (1)Centrul inimii tale este sursa ta de energie, de aici culegi rasuflare, viata, incredre, putere, curaj, cu cat mai mult ne indepartam de centrul inimii noastre cu atat suntem mai vulnerabili, fragili in fata incercarilor! Tremuri in moment ce te confrunti cu o dificultate, te ineci in depresie cand te doboara un esec, imbraci straie de doliu si le porti ani de zile cand o relatie esueaza, strigi la cer si arati cu degetul spre Dumnezeu afirmand ca un altul este responsabil de nenorocirea ta. Te speli pe maini de vinovatie, imbraci masca unei victime si joci atat de bine acest rol incat ti-ai pierdut orice identitate de om matur, de un luptator, de un om responsabil!

Louise Hay a spus foarte frumos: „Propria crestere spirituala nu are nimic de-a face cu schimbarea altor persoane, ci numai cu cel care se simte pregatit sa renunte o data pentru totdeauna la rolul victimei, sa ierte si sa accepte o viata noua. Acest proces nu se poate petrece peste noapte ci reprezinta o inflorire continua. Cea care deschide poarta este intotdeauna iubirea de sine, care este urmata indeaproape de transformare.”

Credem ca vom fi mai fericiti cand partenerul se va schimba, cand atitudinea parintilor tai se va schimba fata de tine, cand ceilalti te vor trata cu respect si admiratie, cand prietenii tai nu te vor mai critica, cand copii tai vor urma destinul tau, asteptam fericirea dintr-un exterior din care nu poate aparea! Esti pregatit sa traiesti in functie de ce altii cred si spun, esti pregatit sa ii faci responsabili pentru ceea ce simti, iti doresti cu adevarat ca viata ta sa prinda sens doar cand altii se hotarasc sa iti dea vreo importanta!

Zilnic depui efort pentru a-i schimba pe altii, pentru a-i corecta, sau a-i face sa te iubeasca si sa te admire, chiar daca vor iubi o imagine falsa, si nu esenta ta. Nu investesti timp si energie pentru a te descoperi, pentru a te accepta, si a te iubi neconditionat, insa de dimineata pana seara duci o lupta crancena cu tine insuti pentru a fi pe placul celorlati, pentru a le indeplini asteptarile, pentru a obtine un gram de iubire si acceptare. E o lupta in care vei pierde, nu vei obtine niciodata victorie, adevarata victorie o vei obtine in acel moment cand te vei opri din ceea ce faci, cand vei inceta sa te zbati pentru a fi iubit, admirat si perfect, cand te vei cuprinde cu compasiune si grija fata de propria persoana.

Deschide ochii, descopera adevarul, priveste lucrurile exact asa cum sunt. Toate b66a057d3d249ca926906805631d5549suferintele noastre apar din cauza faptului ca noi nu dorim sa vedem. „Nu exista orb mai mare decat cel care nu vrea sa vada, nu exista surd mai mare decat cel care nu vrea sa auda, nu exista nebun mai mare decat cel care nu vrea sa inteleaga”

Indiferent de ceea ce traiesti, de ceea ce crezi despre tine, nu trebuie sa te judeci, sa te acuzi, sa te invinovatesti, sau sa te victimizezi. Trebuie doar sa accepti propriul adevar si sa-ti doresti un nou inceput, un alt mod de viata ce va corespunde esentei tale.

„Invatam din greselile noastra si ne continuam drumul, fara prejudecati.”

Daca ne vom privi precum suntem, vom face primul pas catre acceptarea de sine, vom opri valul respingerii, si doar asa vom putea face schimbari.

Spune-ti „Da” tie insuti!

Daca astazi esti focusat pe reactia celorlalti fata de tine, daca astazi traiesti in nemultumire si astepti cu disperare atentie, grija, iubire din exterior, daca respectul ce-l ai fata de tine depinde de ce zic altii, de ce fac si nu fac ceilalti, daca tu inca nu ai reusit sa te accepti cu greseli, cu un trecut dezastruos, cu relatii ratate, cu proiecte esuate, e momentul sa-ti spui „Da”, e momentul sa te deschizi si sa-ti permiti sa fii. Nu mai amana momentul existentei tale, nu mai neglija viata ta interioara.

Pretuirea si respectul de sine reprezinta un drept divin al fiecarui om!

Ceea ce conteaza cu adevarat este interiorul tau, este ceea ce crezi tu despre tine in tine, este ceea ce simti tu fata de tine, cum te comporti cu tine, fie te vezi o victima, un ratat, fie un invingator si un luptator, atitudinea pe care o ai fata de tine determina atitudinea pe care o are viata fata de tine!

Fii bland si iubitor cu tine, chiar Acum!                                                                                   Te imbratisez, Evelina Cudalb

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s