Imbratiseaza inamicul din tine!

900e3f7292a7200642aea84baa922609Prezenta radianta a iubirii pare deseori pierduta in spatele norilor de rani, neintelegeri, neplaceri si tradari. Desi soarele este mult mai puternic decat orice mantie de nori, mantia reuseste temporar sa-i blocheze razele calde. Totusi adevarul este ca soarele, nu dispare si nu slabeste niciodata!

De aceea scopul nostru este sa ne privim mai indeaproape sa vedem ce se intampla in interiorul nostru, sa privim prin ochii iubirii calitatea gandurilor, emotiilor si trairilor noastre.

Sursa suferintei noastre vine din convingerea ca nu suntem demni de a fi iubiti, caci fiinta noastra cunoaste slabiciuni, face greseli si este imperfecta. Aceasta convingere ne determina sa ne indepartam de energia iubirii, transformand relatia cu noi insine intr-o relatie rece, unde nu ne mai sustinem ci devenim cel mai aprig critic al propriei personalitati, nu mai esti solidar cu tine si ai o conexiune interioara slaba. Astfel apare separarea de adevarul fiintei tale!

Cand constientizezi ca frumusetea din tine nu poate fi umbrita de imperfectiune, frumusetea pe care o reprezinti incepe sa se imprieteneasca cu animalul din tine, atingerea si acceptarea acestei frumuseti, imblanzeste animalul. Acest animal nu este decat ranile ce le-ai creat, partea din tine ce nu a fost recunoscuta, ce a fost privata de iubire, respect, acceptare, este partea care si-a pierdut increderea.

De aia astazi esti, cuprins de furie, ura, gelozie, rautate, de abandon, depresie, de toate emotiile ce rup contactul cu iubirea, cu centrul inimii tale. Partea ta ranita este inchiderea catre gratie, catre schimbare, preferi sa fii cel ce da nasteri celor mai cumplite reactii emotionale decat sa lasi animalul sa se vindece, sa renasca.

Acum opreste-te din critica, din izolare, imbratiseaza intreaga ta fiinta, asa cum este ea in acest prezent, imbratiseaza fricile, aroganta, nesiguranta, lacomia, imbratiseaza ura, permite-ti sa te apreciezi asa precum esti, ca o fiinta frumoasa, cu forme vulnerabile, nestatornice.

Suntem creaturi pamantene supuse dezamagirilor, esecurilor, pierdirilor, durerii si suferintei, nu putem sa nu ne simtim vulnerabili.

Suntem un canal deschis prin care iubirea adevarata poate patrunde, ceea ce va duce la acceptarea faptului ca suntem atat de vulnerabili cat si indestructibili.

Chemarea ta nesfarsita este schimbarea, este dezvaluirea soarelui din inima ta, ca sa poata imbratisa intreaga fiinta si intreaga creatie cu sfera caldurii sa radiante.

                                  „Cand ne vom fi predat cu totul acelei frumuseti                                   atunci vom fi o bunatatea atotputernica” Rumi

Cel mai distructiv element este tendinta de a ne gasi vinovati, de a ne judeca, de a ne respinge sau pedepsi!

Iti simti corpul tensionat si incordat din cauza resentimentelor, in astfel de momente iti distrugi propria viata, prezenta, deschiderea si caldura. Ai investit prea mult in lamentari si plangerile tale, ai depus mai multa energie pentru a te rani decat pentru a te vindeca.

Prea multa energie este canalizata in intretinerea razboiului nemultumirilor tale si prea putina energie iti ramane pentru a mai putea schimba ceva, si astfel te distantezi de propria fericire, incredere si iubire de sine.

Din nefericire, toate aceste te priveaza de posibilitatea de a trai in prezent, singurul loc unde putem avea parte de adevarata iubire si fericire. Jekyll Hyde

Vreau sa-ti aduci aminte ca iubirea este cel mai puternic si imens sentiment, iubirea de sine este mai mare decat ura, pentru ca ea poate imbratisa ura, in timp ce ura nu poate imbratisa iubirea, iubirea poate exista fara ura, ura exista doar datorita iubirii ca un simptom dureros al instrainarii noastre de iubire.

Cei mai multi dintre noi nu sunt constienti de cat de implicati sunt in nemultumirile si cat de mult ne conduc viata. Pentru a indrepta lucrurile in lumea asta si a permite iubirii sa ocupe locul pe care-l merita, in centrul vietii noastre, este necesar sa punem in deplina lumina aceasta stare de ura, de nemultumire, toate resentimentele. Este important sa recunoastem emotiile ce traiesc in noi sa le privim si sa incercam sa le intelegem prezenta. Deschizind coltul intunecat pe care il ocupa in noi, vom reusi sa indepartam murdaria de pe fereastra inimii, pentru ca lumina clara a iubirii sa poata intra inauntru mai puternic.

Toate durerile, emotiile negative isi au radacinile in suferinta veche de a nu fi iubiti pe deplin.

„Inima isi e propriul medicament, inima isi vindeca singura toate ranile”

Deci constientizeaza acum, durerea pe care o pastrezi in tine, permite-i sa existe, nu mai fugi de ea, adu suferinta din tine in lumina deschiderii si a caldurii.

Nu-ti nega durerea, nu te preface ca nu-ti pasa.

„A intoarce spatele ranii noastre inseamna a ne abandona si astfel a ne rani din nou”

Singura modalitate de a te vindeca este exprimarea, sentimentelor provocate de pierderea conexiunii cu centrul inimii, ele raman inmagazinate in corp, de aia nu le pastra in tine!

„Nu te vei simti niciodata iubit pana nu te iubesti pe tine insuti” Arnaud Desjardins

Astazi spune-ti un sincer TE IUBESC!

Te imbratisez cu caldura,                                                                                                          Evelina Cudalb

 

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s