Apropie-te de centrul fiintei tale: Prin iubire!

9f73811b75097ca475a8620203f8f146In fiecare zi ne apropiem tot mai mult de inchisoare, ne indreptam tot mai mult de prezenta adevarului nostru, ne separam tot mai profund de ceea ce suntem! Separarea este acea stare de blocare fie partiala fie completa a curgerii experientei catre celalalt. Nu e prea grozav sa fii inchis, primul lucru care il descoperi, este ca exsita ziduri si gratii, si un simt acut al separarii de lumea exterioara.

Separarea presupune o anumita distanta de lumea din jur si ceva care sa bazeze sau sa impiedice libera circulati a gandurilor si trairilor intre tine si cei ce te inconjoara. Cei mai multi dintre noi, suntem specialisti de prestigiu in separare instruiti cu devotament de parinti, scoala sau societate.

Opusul separarii este conexiunea, legatura dintre universul tau si a celorlalti. A avea o legatura cu o alta fiinta, inseamna a permite experientei tale afective sa curga spre celalalt fara temeri, fara distorsiuni, pastrand contactul cu adevarul din tine.

Aceasta atingere intre miezurile a doua fiinte umane creeaza o punte a acceptarii felului tau de a fi.

Fara contact iubirea este de neinchipuit!

Sa stabilesti si sa mentii legatura cu adevarul din tine, va fi o grea incercare, nu o vei stapani cu usurinta mai ales daca ai devenit expert in separare.

Condamnarea sufletului tau la inchisoare iti va trezi gustul la viata, esti nascut pentru a fi viu, pentru a vibra, destinul tau nu este pentru a fi prizonierul propriei gandiri, doar un mort poate duce o viata fara rasuflare, vei rezista o perioada intemnitat, dar strigatul vocii tale interioare va sparge gheata castelului in care te-ai inchis.

Pentru a te vindeca, sau a te elibera de aceasta temnita vreau sa te intreb: Iti cunosti nevoile fundamentale? Nevoia de afectiune, de recunoastere, de iubire, de suport emotional, pentru ca in momantul cand iti negi nevoile, te autofalsifici, vrei sa pari altceva decat esti si te desprinzi de una dintre cele mai delicate si vulnerabile parti ale tale.

De cate ori spui „Eu nu am nevoie de nimeni. Detin controlul in viata mea!”, mai adaugi o caramida la zidurile din jurul tau, ziduri ce devin tot mai impenetrabile si greu de daramat.

Din moment ce recunosti ca ai nevoie fie de prietenii tai, parinti, iubit, le oferi ocazia sa se simta apreciati si recunosti valoarea lor pentru tine. Cand cineva realizeaza ca nu ai nevoie de el si ca nu-i valorizezi prezenta, nu vrea sa faca altceva decat sa se indeparteze de tine.

Atunci cand suprimi sau reprimi nevoile tale, distrugi capacitatea de a trai o relatie amicala sau o relatie pasionala. Altfel cum ai putea sa traiesti entuziast cu cineva de care simti ca nu ai nevoie?

„Relatia devine o splendida aventura punctata si de momente de insecuritate dar si de implinire si de trairi exceptionale”

Cum sa faci dinferenta intre nevoile tale si dependenta? Sigur ca te intrebi: „Daca am 8005d1b856f00438c589b2fd42b1f7aanevoie de cineva, nu inseamna automat ca depind de acea persoana?” Depinzi de cineva, din moment ce incetezi de a fi fericit in absenta persoanei respective. Cand permiti suferintei sa patrunda in intreaga ta existenta, cand zilele iti sunt insuportabile si nu mai speri sa te deschizi din nou catre iubire si fericire.

Poti avea nevoie de cineva, dar sa nu depinzi de ea pentru a crea fericire in viata ta. Depinzi doar de tine insuti. Esti unciul respinsabil de starea ta de fericire. Depinde de tine sa intretii si sa dezvolti o relatie plina de iubire respect si apreciere, in care nevoile tale vor fi satisfacute. Si daca partenerul tau nu o poate face, esti singurul responsabil pentru a gasi o persoana mai apta.

„Eu sunt responsabil pentru satisfacerea nevoilor mele”

Poti avea nevoie de cineva, pastrandu-ti independenta, fara a pierde din puterea ta personala. Sa nu abdici de la responsabilitatea ta pentru satisfacerea nevoilor tale.

„Sa ai nevoie de altii dar sa depinzi de tine insuti”

Iti pastrezi puterea personala nu pentru ca nu mai ai nevoi, ci pentru ca o admiti, o afirmi si te angajezi sa actionezi pentru a le satisface.

Devotamentul faţă de sine distruge neglijenţa, dependenţa de alţii, târguiala nevrotică pentru iubire, plictiseala, apatia şi comportamentul critic. Paul Ferrini

Cand nevoia ta de a iubi si a fi iubit este reprimata, vei fi cel mai bun prieten al singuratatii si al izolarii emotionale. Iubirea va fi captiva in spatele zidurilor ridicate din teama de a fi respins sau de a pierde ceea ce ai. Nu cred ca exista un sacrificiu stupid mai mare. Impiedicandu-te sa iubesti refuzi posibilitatea unei vieti abundente, in care ai putea sa te cunosti cu adevarat, si sa scoti la lumina adevarul fiintei tale.

Acum vreau sa-ti spun : Demoleaza zidurile inchisorii, fii disponibil pentru contactul cu toate trairile tale! Spiritul tau se poate revela pentru a-si exprima geniul si frumusetea!

Fii deschis pentru a te accepta si a accepta pe ceilalti precum sunt!

Te imbratisez,                                                                                                                         prietena ta Evelina.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s