„Viata e iubirea si iubirea e viata”

                        „Din nou si din nou ma infrange-                                               Asteptarea ca ceilalti sa-mi ofere fericirea”

SONY DSCAdevarata noastra natura este iubirea extatica, radianta, suntem canale prin care transmitem lumina sufletului nostru. Rilke spunea : „Sa iubesti inseamna sa raspandesti lumina”

Dar cum sa ajungem sa raspandim aceasta frumusete paradiziaca? Cum sa reusim sa nu blocam aceasta curgere si sa lasam trupul nostru sa fie traversat de aceste emotii, si prezentul sa fie trait intr-o iubire perfecta. Cum sa invatam sa iubim cand noi am uitat sa privim exeteriorul prin ochii iubirii, printr-o privire curata, fara prejudecati, fara frici, fara indoieli, fara asteptari si reprosuri, cum sa spargem gheata care ne-a petrificat inima?

Asa dar cheia pentru a iubi este sa fim deschisi catre iubire, sa o lasam sa ne patrunda intru totul, astfel incat sa poata trai si respira in noi.

„Chiar daca avem credinta ca Dumnezeu este iubire sau ca trebuie sa ne iubim aproapele astfel de credinte vor avea un efect slab atata timp cat canalul-interior din noi este inchis sau blocat, impiedicand marea iubire sa curga liber in si prin noi”

Stiu ca intampini greutati in oferirea sentimentelor tale pure, precum si in primirea lor: „Sa primim iubirea este mult mai infricosator, si amenintator decat sa o oferi”. De cate ori in viata nu am fost deschisi catre afectiunea cuiva, evitand-o si indepartand-o in cele mai diferite forme.

Cu toate ca nu incetam sa afirmam dorinta noastra de a fi cu adevarat iubiti, ne este deseori teama de acest lucru, si astfel ne este greu sa ne lasam ghidati de iubire.

Nu permitem sa iubim, dar nici sa fim iubiti.

2aa41458ae715885ed18b4e3dced851bAm cautat de nenumarate ori iubirea in locuri nepotrivite, in afara noastra, in relatii imperfecte cu oameni imperfecti care sunt raniti asemenea noua. Toate acestea ne frustreaza in mod inevitabil si ne dezamageste.

„Nu putem sa ne bazam pe altii ca sursa consistenta de iubire”

Adevarata iubire, cea perfecta, intreaga si mereu disponibila curge din inima noastra, din aceasta deschidere se elibereaza o caldura neconditionata si pura, iubirea ce-si are sursa in nucleul fiintei noastre.

„Iubirea este recunoasterea frumusetii”

Cu toii tanjim dupa recunoastere, dupa confirmarea ca frumusetea sufletului nostru este remarcata, avem nevoie sa fim apreciati pentru a ne aprecia la randul nostru, am invatat sa ne simtim iubiti doar in cazul cand cineva ne observa frumusetea interioara. Din moment ce aceasta frumusete nu este recunoscuta, ne cufundam in lipsa iubirii, ne dezvoltam sentimente de ura impotriva celor ce ne-au neglijat, impotriva vietii cat si impotriva noastra, pentru ca nu am reusit sa castigam iubirea.

Am ramas acel copil vulnerabil, care nu a stiut ca iubirea este disponibila si ca o gaseste in propria sa fiinta.

E momentul ca toata aceasta ura fata de noi insine si de ceilalti, toate temerile noastre, egoismul, lipsa comunicarii, actiunile distructive, nesiguranta, indoielile, sa le eliberam, sa le acceptam si sa ne usuram de aceasta greutate insuportabila ce ne opreste respiratia, si corpul moare in lipsa vietii.

„Meritam sa fim iubiti, dezgheata-ti inima pentru a simti caldura”

Distruge aceasta baricada groasa din jurul inimii, acest perete impenetrabil, cu increderea ca meriti sa stralucesti, ca meriti sa luminezi, sa raspandesti lumina si puritatea iubirii prin intreaga ta fiinta.

Tot ce trebuie sa facem este sa aruncam o privire onesta asupra lucrului ce face viata sa merite a fi traita. Cand prezenta iubirii este vie si traieste in noi nu exista nici un dubiu ca viata noastra isi urmeaza telul si este plina de sens, indiferent de conditiile exterioare. Suntem conectati din nastere la iubire, suntem sursa iubirii!

„Viata e iubire si iubirea e viata” Nisargadatta Maharaj

Traieste-te prin iubire,                                                                                                               Te imbratisez cu toata iubirea,                                                                                                 Prietena ta Cudalb Evelina.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s