Dacă vrei să-ţi schimbi condiţia, începe prin a gândi diferit.

43db1d824ad8c600ef2ebbbd597949dbCat de bine cunoastem lumea noastra interioara? O exploram suficient de des pentru a putea fi siguri de tot ce e prezent in ea, sa cunoastem cauzele furtunilor emotionale, sau noi suntem doar un spectator si privim ceea ce se itimpla ca la un spectacol, fie comedie, fie drama chiar si tragedie, acceptam tot ceea ce trail fara a ne pune intrebarile potrivite pentru a intelege si a ne cunoaste. Mai esti uimit de ce nu traiesti viata viselor tale? De ce esti inca frustrat chiar daca ti-ai trait deja jumatate din viata!

Incepe cu un simplu exercitiu, cand iti apare un gand intreaba-te: De ce mi-a venit in minte acest gand? Ce vrea sa-mi spuna?

Totul are o cauza, nimic nu se intimpla fara o cauza si nimic nu ramana fara efect.

O viata aparent fericita si fara griji poate sa se prabuseasca brusc, daca nu facem atentie la gandurile ce ne poseda. Natura ne-a dat toate posibilitatile de a trai corect, depinde doar de noi ceea ce traim, de alegerile pe care le facem in fiecare zi, de ce preferam sa gandim si sa simtim. Insa daca nu stii sa faci alegerile corecte, poti invata, ai ocazia sa evoluezi prin cunoasterea de sine. „Viata inseamna a invata”

„La baza tuturor lucrurilor sa afla gandul, apoi urmeaza fapta pe masura gandului. Dupa un gand corect urmeaza o fapta corecta.”

Catherine Ponder spunea ca „Fiecare gest al tău, ton sau privire trebuie să exprime linişte, bogăţie, siguranţă şi succes.” Sigur doar in cazul cand vrei sa traiesti linistea sufleteasca, pacea, si adevarata iubire, dar daca esti atras de dilema ce-ti opresc respiratia si opreste scurgerea naturala a fericirii atunci gandurile negative si otravitoare iti sunt indicate!

Gândirea este izvorul acţiunii, vieţii şi manifestării; fă izvorul curat şi totul va fi curat. ad3648acf805a26fca094507c5a6000cElimina gandurile care te duc in confuzie, acele ganduri care se contrazic, priveste-te cu onestitate, fara scuze fara masti, fii tu insuti cu tine, nu juca roluri care nu-ti apartin, pentru a te cunoaste ai nevoie sa te dezbraci de aceste haine vechi fie furate, fie imprumuta-te, cert e ca nu-ti apartin, goleste-te de tot ce nu-ti apartine, pentru a putea vedea limpede comoara din tine.

Esti plin si intreg si complet, dar iluzia vidului din tine,te-a facut sa adopti trasaturi care nu-ti sunt potrivite, si nemultumirile care iti apar in viata se nasc din fiecare actiune care nu te caracterizeaza, frustrarile te tradeaza si arata ca nu esti fericit cu ceea ce ai creat, cu aceasta iluzie, cind te vei cunoaste vei sti ce te face fericit, vei sti ce te implineste, vei fi cinstit cu tine,si nu vei avea nevoie sa construesti castele de nisip ce se vor prabusi la prima ploaie…

Te lupti pentru un post care nu-l doresti, vrei sa devii cineva caci inanonimatul te tulbura, si esti pregatit sa faci chiar si ceea ce este contrar valorilor tale morale doar pentru a obtine o acceptare din exterior, crezi ca altii stiu mai bine ce este potrivit tie pentru ca tu sa fii fericit? Esti in stare sa traiesti o viata care nu este a ta, doar pentru a simti ca apartii acestei societati, faci ce fac ceilalti chiar daca uiti sa mai zambesti!

Ceea ce contaza cu adevarat este sa te cunosti pe tine insuti, sa-ti cunosti dorintele, nevoile, ce te implineste, pasiunile, sa accepti ceea ce esti, si sa te iubesti incepind cu cea mai mica celula din tine, caci iubirea si acceptarea fata de tine, te va ajuta sa creezi viata pe care ti-o doresti, ai timpul limitat, si e o investitie proasta sa-ti daruiesti timpul nefericirii si nemultumirii!

Acum, priveste-te asa cum esti, chiar daca te crezi gresit, ofera-ti toata afectiunea ce este in inima ta, si traieste cu aceasta caldura, atunci greseala se va dizolva, caci din iubire se naste doar iubire, din ganduri marete se nasc doar fapte marete!

Renunţ la orice agitaţie nervoasă. O înlocuiesc cu sentimentul păcii, pe care îl simt inundându-mi fiinţa. Norman Vincent Peale

Te imbratisez cu toata iubirea mea,

Evelina Cudalb

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s