Conecteaza-te la adevarata fericire din tine!

7c664311363ee5601cf0f459982b70c6Cineva spune: «Sunt fericit, pentru ca…». Ei bine, simplul fapt ca da o cauza fericirii lui este dovada faptului ca nu poseda adevarata fericire, caci adevarata fericire este o fericire fara cauza. Da, sunteti fericiti si nu stiti de ce. Gasiti ca este minunat sa traiti, sa respirati, sa mancati, sa vorbiti si nu stiti de ce. Nu ati primit nimic: nici cadouri, nici mosteniri. Sunteti fericiti pentru ca vezi altfel sufletul tau, il vezi plin, incarcat de beatitudine. Pentru majoritatea oamenilor, fericirea este legata de posesiuni: case, bani, decoratii, glorie sau femei, barbati si copii. Nu, adevarata fericire nu depinde de nici un obiect, de nici o posesiune. Ea vine din interiorul vostru si sunteti uimiti sa descoperiti in voi insiva, fara incetare, aceasta stare de constiinta minunata. Va bucurati si nici macar nu stiti de ce. Iata adevarata fericire !

Fericirea poate fi intalnita intr-un simplu graunte de nisip din desert. Paulo Coelho

Din moment ce aveti o senzatie care va ingaduie sa va bucurati putin, sa va destindeti putin, sa va simtiti mai bine, sa nu aveti dureri sau suferinte, atunci va simtiti fericiti. Oamenii nu au o idee clara despre ce este fericirea.

Voi confundati fericirea cu o senzatie.

Fericirea este decizie, o stare de constiinta in care simtim ca suntem in armonie, in pace, nu exista, pe moment, nici un element care sa deranjeze, care sa vina sa umbreasca sau sa perturbe ceva. Asta poate sa dureze un moment, poate sa dureze mai mult, dar este o stare de constiinta de o extraordinara armonie intre toate elementele fiintei umane, intre gandul, sentimentul, si corpul sau fizic.

„Eliminati toate judecatile si multumiti-va sa observati, pur si simplu, sa priviti”

Ne-am deconectat de sursa noatra naturala de fericire, nu ne mai lasam retinuti nici de farmecul florilor de munte, nici de frumusetea cerului. Ne-am obisnuit sa fim deprimati, confundati in indoieli, frici, griji. Ne-am obisnuit in limbajul nostru, in activitatile noastre, in comportamentul, in sentimentele, in felul nostru de a vedea si de a crede. Si nu mai privim fericirea ca o stare naturala a fiintei noastre!

Daca vrei sa te simti usurat, sa simti aceasta lumina transparenta in jurul tau, trebuie sa te inalti cu gandul, pentru a trai pe culmile muntilor spirituali.

Cand simti ca conditiile exterioare sunt apasatoare si te ingradesc, atunci legatura ta cu sufletul tau a scazut si presiunea exterioara a crescut. Daca din contra esti fericit, te simti vesel, liber si plin de forta, inseamna ca ai urcat sus pe munte. Crede in puterea spiritului tau, lasa-te in voia lui, conecteaza-te la sursa divina din tine si conditiile tale de viata se vor ameliora.

„Un mare savant facea într-o zi o plimbare pe mare. El l-a întrebat pe luntras: “Cunosti astronomie ? – Nu, raspunse luntrasul.
– Atunci, esti destul de sarac, spuse savantul, ai pierdut un sfert din viata.                       Cunosti poate putina fizica ?                                                                                                     – Nu, nu cunosc.                                                                                                                     – Atunci ai pierdut jumatate din viata. Dar poate cunosti ceva chimie ?                               – Absolut deloc, n-am auzit niciodata vorbindu-se de asa ceva.                                             – Ce ignorant ! Ai pierdut trei sferturi din viata”. Barca avansa catre largul marii. Deodata izbucni o vijelie care provoca o furtuna îngrozitoare. Luntrasul spuse savantului: “Stiti sa inotati, domnule savant ?                                                                                                           – Nu, nu stiu.

– Ei bine, exclama luntrasul, acum veti pierde cele patru sferturi din viata dumneavoastra”.

Exista unele cunostinte care nu ne sunt de nici o utilitate. Viata este un ocean presarat cu niste capcane si curse, si pentru a naviga pe acest ocean exista anumite cunostinte mai folositoare decat altele: sunt cele care ne ajuta sa traim, sa ne orientam existenta.

Ce ideal inalt trebuie sa avem, cum sa transformam gandurile si sentimentele ce ne tulbura, cum sa interpretem evenimentele care se deruleaza imprejurul nostru, cum sa cunoastem legaturile cu interiorul nostru, cum sa mancam, sa dormim, sa respiram, sa iubim, iata cunostinţele ce trebuie sa le dobandim.

Esentialul in viata este sa cunoastem cum putem intra in legatura cu lumea superioara, lumea divina.

Veti obiecta ca instructia este mai presus de toate. Nu, trebuie mai intai sa invatam recunostinta. Daca in fiecare suntem recunoscatori pentru ceea ce avem, daca suntem multumiti de tot ce ne-a dat Universul, posedam secretul magic care ne poate transforma intreaga viata. Cel care multumeste mareste iubirea si lumina pe care o poarta in el si isi amelioreaza comportamentul. El priveste lumea cu alti ochi si intr-o zi isi da seama ca oamenii se deschid in fata lui pentru ca raspandeste in jurul sau lumina si bucurie.

Dintre toate cunostintele, alegeti pe cele care va invata sa inotati in oceanul vietii. Trebuie sa stiti ca unica forta care permite implinirea unor miracole in viata nu se afla in cunostintele filozofice si teoretice, ci in simplitatea existentei si in manifestarile de iubire, de credinta si speranta.

Daca vrem sa ne schimbam destinul, trebuie sa dezvoltam in noi sentimentul de recunostinta, pentru ca in recunostinta se gaseste o forta magica mult mai puternica si eficienta decat cea a tuturor talismanelor confectionate de oameni.

Hraneste-te cu ganduri inalte, cu ganduri de recunostinta si fericire! Scufunda-te in abundenta sufletului tau, care nu are limite, nu te mai lasa influentat de imaginea virtuala limitativa care ti-o ofera mintea ta, crede in tine si in puterile tale, si viata ta va dobandi o alta forma, cea pe care o doreai, unde respiri cu incredere, unde pacea domina!

Conecteaza-te la adevarul din tine, adevarul este fericirea  pura.

Te imbratisez,

Evelina Cudalb

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s