Cum sa fii cel mai bun prieten al tau!

Prietena mea, astazi vreau sa vorbesc cu tine, caci nu sunt sigura ca o faci sau ai facut-o deja tu. Esti tu cea mai buna prietena a ta?

Cand faci greseli te sustii?Cand suferii, te sustii? Cand te crezi grasa si urita, iti spui ca esti prea dura cu tine? Cand alergi, si traiesti intr-un cerc vicios, esti tu cea care spune stop si respira in rind cu o noua viata? Nu cred, chiar daca obtin un raspuns afirmativ.

01

Daca imi spui sincer cum te tratezi astazi, cum te-ai tratat ieri, voi fi si eu la rindul meu sincera cu tine si voi afirma cu convingere ca nu esti cea mai buna prietena a ta, ba chiar cel mai rau inamic.

Iti petreci o buna parte din timp criticind oamenii din jurul tau, si spui ca ei reprezinta o influenta negativa puternica asupra ta, ca te storc de energie prin critici, scuze, lamentari, ca vorbesc doar despre dramele lor, si putin le pasa de drama ce-o traiesti.

Oamenii care apar in viata ta, sunt cei care iti vor arata cum te tratezi pe tine insati.

Daca te tratezi cu iubire, cu afectiune, compasiune, daca ai incredere in tine, in sentimentele tale, daca te ierti cand gresesti, te incurajezi cind te simti slab, doar in acel moment vei avea parte de oameni care vor face acelasi lucru fata de tine. Vrei sa inveti sa traiesti iubirea in momentele de ura fata de tine?

Daca nu vei simti iubirea in tine deja, atunci nimeni nu va veni sa ti-o ofere, iubirea atrage iubire, ura de sine atrage persoane cu aceleasi probleme si nivel de evolutie. Spui ca nu stii sau nu ai timp sa te stringi in brate, spui ca nu esti capabila sa te iubesti neconditionat, caci de mica ai fost acceptata si aprobata doar atunci cand faceai exact ce ti se dicta, si-n caz contrar erai pedepsita.

Nu mai esti un copil, dar nu vrei sa parasesti modelul vechi de comportament, si astazi ai acelasi lucru, te pedepsesti cand ai ratat un examen, cand pierzi un job, cand iubitul te paraseste pentru alta, cand proiectul tau a fost refuzat sau nu a atins nici un succes.

Nicio forţă din lume nu te poate opri din drum cu atâta tărie şi încrâncenare precum cele de care dai dovadă tuînsuţi împotriva ta.

Opreste-te acum din drumul care-l faci, e o carare spre nefericire, frustrare, plictiseala, neiubire, daca asta iti doresti atunci drum bun si distractie placuta, drama ce urmeaza s-o traiesti te va amuza pe cinste. Iubirea de sine asigura respectul de sine si deasemenea respectul fata de ceilalti, iti ofera increderea  de a sta drept si de a cere ce-ti doresti.

Principalul ingredient pentru o viata implinita, plina de succes este iubirea ce o ai pentru tine, e o sarcina dificila ceea ce-ti cer, dar este una din cele mai importante ce trebuie realizata in aceasta viata.

Sa ne iubim inseamna sa iubim tot ceea ce suntem : curajul si lasitatea, stralucirea si frumusetea, defectele si calitatile, altruismul cat si egoismul, inseamna sa onoram si acceptam totalitatea naturii noastre umane, inseamna sa avem grija de noi, si sa ne apreciem pentru unicitatea noastra.

Cand ne iubim acceptam ca suntem o capodopera minunata construita si completa, nu un proiect in constructie care are mereu nevoie de reparatii, schimbari si renovari. Cand ne iubim pe noi insine complet si neconditionat, se intimpla ceva magic, ii invatam pe ceilalti cum sa se iubeasca pe ei insisi.

Atunci cand ne facem darul iubirii de sine prezenta noastra va impresiona pe cei din jurul nostru si doar iubindu-ne vom putea savura pe deplin de toate bucuriile si darurile acestei lumi.

Ofera-ti sansa de a-ti rescrie scenariul vietii, umple-l cu multa iubire, cu povesti fericite, cu emotii ce te incarca cu energie, cu vibratiile fericirii.

Numai daca si cind „dam” tot ceea ce avem mai bun în noi, ajungem sa descoperim ca suntem in stare sa realizam înca si mai mult. Colin Turner

Ai incredere in ce-ti spune inima, fa liniste in mintea ta, da volumul la minim si lasa aerul iubirii sa treaca prin fiecare celula a universului tau interior.

Te iubesc,

Prietena ta Cudalb Evelina

2 gânduri despre „Cum sa fii cel mai bun prieten al tau!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s