Deschide-ţi inima către o comunicare mai eficientă !

Uitîndu-ne în oglindă prin ochii adevărului, reuşim să privim prin transparenţa subtilă a corpului nostru, iar straturile personalităţii revin la suprafaţă, şi doar acum poţi cerceta, nu ai nevoie de nimic, nici de busole, hărţi, pe insula sufletului tău, doar intuiţia îţi este cel mai bun indicator.

9007272221_6f4885f2de_zHaideţi să navigăm cu încredere, e timpul să ne descoperim, cine suntem cu adevărat, oare corespunde rolul interpretat cu atîta fervoare cu personajul din noi ?

Să îndrăznim să păşim pe drumuri noi, necunoscute… Astăzi mă interesează cum apari în relaţie cu ceilalţi şi cu tine însuţi, cum reuşeşti să creezi punţi între voi. Eşti un maestru la capitolul comunicare, un începător, sau paralizat de ideea de a te exterioriza?
Cine oare dintre noi nu s-a lovit vreodată de dificultatea de a se exprima şi de a se face înţeles ?

Dacă vreai să te îmbunătăţeşti în domeniul comunicării trebuie mai întii să-ţi pui întrebări despre felul în care ai învăţat să comunici.
Probabil vei conştientiza că nu ai fost învăţat, părinţii şi pedagogii, îndrumătorii noştri, ne-au impus limite, şi nu am fost invitaţi să ne redăm sentimentele liber.

„Mi-e frică, spune copilul.
– N-ai nici un motiv, spune tatăl.”

„Mă doare, spune copilul cu braţul julit.
– N-ai nimic, spune mama.”

Şi astfel învăţăm să comunicăm, prin negarea trăirilor noastre de către cei care ne iubesc.

Dacă nu facem efortul de a stabili cîteva reguli fundamentale pentru o comunicare naturală, riscăm ca toata viaţa să suportăm şi să transmitem constrîngeri care sabotează comunicarea şi care ne îndepărtează unul de celălalt, întreţinînd relaţii dificile şi dureroase.

Te invit să asculţi gălăgia din tine, să faci linişte în haosul mental, şi să-ţi recunoşti emoţiile şi sentimentele, îţi aparţin doar ţie, eşti unicul responsabil de ele.

Exprimă-te sincer celorlalţi, spune ce gîndeşti şi ce simţi, fără a-i acuza sau a încerca să-i faci răspunzători de ce gîndeşti sau de felul în care te simţi.
Ascultă-l pe celălalt fără să transferi asupra ta exprimarea lui, să asculţi înseamnă să primeşti ce spune celălalt fără să judeci, încercînd să înţelegi universul său interior.

Uneori aşteptăm prea mult de la limbaj, de la mitul cuvîntului potrivit şi adevărat, în vreme ce cuvintele descriu realităţi diferite pentru fiecare.

Acceptă realitatea celuilalt!

În sufletul fiecăruia există această dorinţă profundă, mai mult sau mai puţin ascunsă, de a se putea exprima fără să fie judecat, încurajat, nici alinat, respins sau etichetat. Pur şi simplu să fie ascultat pentru a se înţelege mai bine pe sine.

Ascultarea este un cadou frumos pe care-l poţi oferi, cere sau primi.

Permite-ţi să devii delicat faţă de cel cu care comunici şi faţă de tine însuţi, îmbrăţişează-l aşa cum cerul îmbrăţişează un nor, fără împotrivire, lăsîndu-l pur şi simplu să existe.

Comunicarea este o artă pe care fiecare trebuie s-o înveţe, dacă vrem ca în relaţiile noastre să ne dezvoltăm şi să prosperăm, haideţi să dedicăm timp nouă cît şi celorlalţi, pentru a crea legături sincere unul faţă de altul.

Deschide-ti inima si lasa cuvintele ce-i apartin sa se exprime in cea mai frumoasa forma, in stilul iubirii si acceptarii de sine.

Te imbratisez cu multa caldura,

Cudalb Evelina

Un gând despre „Deschide-ţi inima către o comunicare mai eficientă !

  1. Bună.
    Exemplu ce l ai dat în acest articol.. Copil spune ca l doare ..mamă spune ca nu i nimic.Azi majoritatea care au copii fc așa voit,deoarece merg pe idee ca nu vir fi în viitor așa de sensibil, ” vor cădea,repede se vor ridica și nu se vor plânge”- ceva de genul acesta.
    Posibil să nu fi înțeles eu bine,dar tu spui ca acest lucru e un fel de negare!?!
    Crezi ca poți să mi rasp în privat?
    Mulțumesc.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s