Cînd fericirea îţi face semn urmeaz-o!

Da, atunci cînd una din posibilităţile fericirii trece pe la uşa ta, te invită, nu ezita, apropie-te ia-o de mîna sau păşeşte pe drumul ei, mergi, lasă-te purtat de ea şi mai ales nu pierde nici o secundă pentru a-ţi pune întrebări, să te îndoieşti, îndrăzneşte, îndrazneşte să trăieşti fericirea într-o viaţă completă.

Întîlnirea cu această stare de graţie e un acord între tine şi sufletul tău, un acord muzical între ceea ce gandeşti şi ceea ce spui, între ceea ce simţi şi ceea ce faci, între ceea ce visezi şi realitatea vieţii tale. O armonie ce ne dă un sentiment de pace, că suntem un întreg, o stare de bine şi expansiune.

a43e981fe562a245a2c793ffb8edb62aDeasemenea este şi o trăire a ceea ce ne înconjoară, o alianţă între starea noastră şi a celuilalt, de altfel cum aş fi oare eu fericit dacă în jurul meu persistă durere, suferinţă, şi aceste pierderi spirituale.

Fericirea are atîtea chipuri, atîtea surse, atîtea direcţii deschise ce deseori nu le observăm.

În viata voastra aţi gustat din dulceaţa iubirii, din dezămagirea amară a pierderii şi din durerea ce ramâne în urma prea multor frîngeri de inimă. Fiecare dintre aceste experienţe face parte din voi. Nu aţi fi voi însivă în lipsa lor. Aceste întîmplări, atunci când sunt integrate şi înţelese, vă vor oferi tot ceea ce aveţi nevoie – înţelepciune, percepţie şi forţa – pentru a vă trăi visul.

Universul, în toata perfecţiunea sa, conspiră pentru a ne oferi exact ceea ce avem nevoie ca să ne completăm. Şi anume fericirea, tristeţea, dorinţa, împlinirea, dependenţa, aspiraţiile, disperarea, despărţirea. Gândiţi-vă la circumstanţele unice în care fiecare dintre noi a văzut lumina zilei.

0f9245234bf1eefae8580aff76c02d78

Suntem dirijaţi întotdeauna spre acele medii şi personae în care putem experimenta ceea ce încă nu acceptăm în noi înşine, dar a sosit timpul să o facem. Este ca şi cum inteligenţa cosmică ar fi tot timpul cu ochii pe noi, punându-ne constant în faţa sarcinilor noastre de dezvoltare. Şi de ce atîta neodihnă şi chin? Pentru că doreşte să ne împingă spre totalitate, adică spre acel nivel de integrare lăuntrică ce se va contopi cu fericirea.

Dacă doreşti să înţelegi sensul a ceea ce se întîmplă în viaţa ta, încetează să-i mai conferi propriul tău sens. Lasă lucrurile aşa cum sunt. Simte-le pe deplin. Îngăduie-le să te invete de ce au aparut în viaţa ta.

Lăsaţi-vă purtaţi de către sentimentele voastre şi nu ezitaţi să oferiţi din fericirea voastră. Dăruiţi un vis de fericire, nu e oare cadoul cel mai preţios ce putem acorda fără nici un fel de reţinere ?

Aş vrea să puteţi merge în întimpinarea soarelui şi a vîntului cu pielea dezgolită şi mai puţin decorată, căci suflul vieţii rezidă în razele soarelui şi mîna vieţii este în vîntul ce-ţi mîngîie pielea. Cîntaţi împreună, dansaţi şi fiţi fericiţi dar fiecare dintre voi să fiţi singuri, cum coardele de lăută sunt separate dar freamătă în aceeaşi melodie.

Cînd trăiţi fericirea sunteţi ca o flaută prin a cărei inimi murmurul zilelor voastre se transformă în melodie, cine de lîngă voi îşi va dori să rămînă un rîuleţ mut pe cînd totul cîntă în jurul vostru. Cineva spunea că fericirea e mai puternică ca tristeţea, alţii afirmă că tristeţea e mai intensă, însă ele sunt inseparabile, ele merg împreună, cănd una este aşezată la masă cu voi, nu uitaţi că alta doarme în patul vostru.

Fericirea nu poate fi găsită decît în inima ta. Nu căuta în jurul tău ceea ce ai în tine. Sfărîma piatra ce acoperă aurul.

Este un dar, ce-l purtăm în interiorul nostru, este o creaţie, puterea deschisă a pajiştilor înflorite ale divinităţii. Este ceva esential si absolut, împrejurul tău, în fapta ta, şi cugetul tău, în simţămintele ce te străbat, bucuria este o cale a vieţii şi a desăvîrşirii, este o condiţie a spiritualităţii şi un semn al omului în rosturile sale mari.

Urmează-ţi calea ta unică, pentru a te onora pe tine însuţi şi pentru a-ţi îndeplini ţelul esenţial de a trăi fericirea !

Cu toata bucuria si iubirea mea te îmbrăţişez,

Evelina Cudalb

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s