Fii Regina vieţii tale!

Patul rece, privirile îndepărtate către visele de ieri unde credeai că el e cel ce-ţi va încălzi dimineţile, nu cu cafele fierbinţi ci cu amoruri pasionale, cu atingeri, vorbe calde şi iubiri ce te aruncă prin extaz la cer. Ai mers deasupra  nourilor pufoşi şi acum te-ai prăbuşit în abisul neantului de nu mai ştii pe unde te-ai pierdut,tu şi relaţia din prezentul tău.

Plîngi că astăzi nu se mai repetă scenele de ieri, unde petalele roşii îţi alintau picioarele cu parfumul lor.

El a uitat de tine, cel ce-ţi promitea călătorii printre stele şi nu a-ţi ajuns mai departe decît patul dormitorului tău.

Tu ştii cum vrei să arăte relaţia pe care vrei să o trăieşti ? Ştii cum vrei să traieşti o zi ce o împarţi cu un partener, ştii ce aşteptări ai şi ce ai putea oferi într-o relaţie. Aţi vorbit despre ceea ce doriţi, sau de frica de a nu pierde nopţile pasionale, aţi uitat de voi şi v-aţi dedicat doar plăcerilor corporale şi de această coeziune ce ca o explozie de artificii, nu a durat prea mult.

Sunt sigură că şi deja  ai pregatit lista cu reproşuri pe care o vei înmîna iubitului tău ca o diplomă ce atestă gradul său de ratat.

Draga mea, lasă lista cu reproşuri, şi creează una nouă, la fiecare frustrare pe care vrei să i-o atribui, gîndeşte-te de ce ai acel sentiment, ce ai în tine păstrat de ceva vreme, ce anume l-a declanşat , ce a atins, răni din copilărie, răni din relaţiile anterioare, lipsa de iubire de sine, lipsa unei pasiuni, unei vieţi satisfăcătoare.

Partenerul nu este salvatorul tău!

Cum poţi cere unui străin să-şi ia un bagaj cu el în călătoria vieţii sale, care are numele tău, şi să-i spui să te trateze ca pe o comoară, căci acest bagaj chiar dacă e greu şi penibil, cum o fi el, trebuie purtat şi îngrijit.

Cum vrei el să o facă doar de dragul de a purta această valiză la braţ, cine e deşteptul ăla care îşi va dori să care nişte poveri doar pentru a arăta că poate şi că are corpul antrenat? Tu care nu faci faţă propriei vieţi, te agăţi de spatele cuiva în speranţa că de data asta va merge, sigur că va merge, şi nu vei fi părăsită ca cealaltă dată, căci crezi că ăsta e mai puternic şi va fi în stare să te poarte.

113

Nu draga mea, nimeni nu vrea să aibă un accesoriu ce creează disconfort, o viaţă, un zîmbet, o creatură senină ce se poartă singură ca o zeiţă şi îl ia de mînă pentru a împărţi acelaşi drum, o experienţă, o iubire, afecţiune. Fiecare îşi doreşte un partener ce-i va face drumul mai luminos prin simpla privire, atinegere, cuvinte de apreciere, însă nu poţi să te porneşti în această călătorie cu cineva pînă nu ai călătorit singură cu tine, pînă nu accepţi călătoria cu prorpia persoană, pînă nu simţi fericire din a fi propriul însoţitor.

Relaţiile bazate pe nevoia de protecţie a unuia dintre parteneri nu merg niciodată bine. Adevăratul parteneriat se realizează doar atunci cînd cei doi se simt împliniţi în propriile vieţi.

Ia-te de mînă şi porneşte în drumul conoaşterii de sine, ia bagajele cu toate visele tale, temerile, îndoielile, şi în fiecare zi a acestei călătorii, îmbrăţişează fiecare parte din tine şi oferă-ţi afecţiunea şi confirmarea unei iubiri neconditionate fără de care nu poţi  porni alaturi de alcineva în speranţă că viaţa ta se va schimba.

Nu poţi să faci pe cineva responsabil de fericirea ta, de frustrările tale şi de viaţa ta nesatisfăcută, dacă el a uitat de tine este pentru că tu ai uitat de tine şi te-ai anulat şi lăsat baltă, tot ce aveai în tine, vise, pasiuni anihilate în ziua cînd a apărut el « salvatorul » tău, el e cel ce în sfirşit va da sens vieţii tale şi zilelor tale.

Şi din moment ce el nu mai este interesat să o facă te simţi neiubită, neapreciată, păi cum să o facă dacă tu nu o mai faci?

Şi cînd el îşi pierde interesul pentru a-ţi mai purta de grijă în fiecare zi, te simţi neglijată, mai urîtă, incompletă, te simţi victima unei nedreptăţi, el te tratează în aceeaşi măsură cum tu o faci cu tine.

Fiecare relaţie este o reflecţie a felului în care te vezi tu pe tine. Dacă te tratezi bine, eşti tratată bine într-o relaţie. Dacă nu eşti bine trataă înseamnă că trebuie să fii atentă şi să vezi în ce domeniu nu te preţuiesti. Aplicînd acest principiu, îti asumi responsabilitatea pentru relaţiile tale şi nu mai dai vina pe ceilalţi cînd nu obtii ceea ce vrei. Aceasta este o schimbare în felul tău de a gîndi, pentru că am fost condiţionaţi să credem că noi contribuim cu 50% într-o relaţie, în realitate, într-o relaţie fiecare partener contribuie cu 100%, şi doar dacă îţi asumi responsabilitatea 100% vei simţi întregul ei potenţial. Constientizînd această dinamică, înţelegi că partenerul poate deveni fie duşmanul, fie aliatul tau, în funcţie de starea de spirit care te domină.

 100

Fii mîndră de tine, de zilele tale, de acţiunile tale, de existenţa ta, şi emană în jurul tău această admiraţie faţă de propria persoană şi viaţă, arată ţie cît şi celui de lîngă tine pasiunea cu care îţi trăieşti viaţa, cît de fercită eşti tu singură cu tine şi el îşi va dori să fie alături de tine, să se inspire din entuziasmul tău, să consume din seva fericirii tale, şi să o împarte pe a lui cu tine.

Încă mai crezi că o relaţie de cuplu îţi va rezolva toate problemele? Îţi imaginezi încă că partenerul perfect îţi va umple toate golurile din tine? Mai aştepţi să apară partenerul ideal şi să trăiţi fericiţi pînă la adînci bătrîneţi ? Dacă renunţi la mitul potrivit căruia o relaţie este soluţia tuturor problemelor tale, vei înlătura aşteptările nerealiste şi condiţiile care adesea subminează însăşi relaţia.

O relaţie te poate ajuta să te împlineşti, dar nu te poate împlini. Nici o relaţie nu va corespunde aşteptărilor tale, pentru că nu acesta e scopul ei. Adevaratul scop este schimbul de iubire între doi oameni.

Nu mai aştepta de la el, să ai mai multe aşteptări de la tine, căci eşti unica care poate schimba ceva în viaţa ta, tu eşti regina împărăţiei tale, doar tu poti face ceva, chiar acum schimbă-ţi optica, şi focalizează-te pe tine.

Începe să creezi viaţa visurilor tale!

Te imbratisez cu caldura,

Evelina Cudalb

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s