Întoarce-te către sursa fericirii!

Ne simţim atât de evoluaţi, atât de dezvoltaţi şi înţelepţi încât ne credem suficient de puternici şi în stare de a înfăptui cele mai îndrăzneţe acţiuni. Suntem atât de emotionaţi, fericiţi, când reuşim să demonstrăm celorlalţi importanţa noastră. Avem nevoie să ne ridicăm deasupra celorlalţi, să simţim cum planăm, această falsă iluzie a carei durată e foarte scurtă, şi coborâm într-un dezechilibru emoţional care ne perturbează liniştea !

Ceea ce faci acum, în acest moment te caracterizează ?

Eşti tu cea care citeşte, care gândeşte, şi care trece la acţiune ?

Atunci cum se face că mergi la o facultate dictată de parinţi, că ai un job pe care il deteşti, că ai un partener căruia i-ai fi luat bilet fără retur pe cea mai îndepărtăta insulă. Cum se face că ţi-ai luat rolul care nu ţi se potriveşte ? Pentru ce atâta dramă într-o piesă atât de scurtă ?

8

Ai viaţa numărată pe câţiva ani, care se scurg ca nisipul printre degete în vânt. Vei zice revoltată, că de o înterpretezi în zile, ore şi minute viaţa e chiar lungă. Aşa e, suflet drag, dar câţi din noi, trăiesc viaţa în zile şi-n minute? De te-ntreb, iti vei reaminti ce ai trait acum 7 zile ? Îţi vei aduce aminte acea emoţie, acea senzaţie şi trăire ce curgea prin venele tale, ai păstrat în tine traseul respiraţiei ? Şi anticipez deja răspunsul, trăieşti prezentul cu gândurile neprezente. Fugi în trecut, sau viitor, în permanenţă fugi undeva, parcă am fi la un maraton ce se sfirşeşte cu moarte, cel ce se opreşte e îngropat deja.

Opreşte-te !

Acum si Aici, începe să respiri profund şi rar. Inhalează aerul adânc în abdomen şi apoi elimină-l pe deplin. Cu cât îţi vei aduce mai mult aer în piept cu atât te vei simţi mai uşor. Încetează să păstrezi această respiraţie chinuită şi artificială, nu-ţi aparţine.

Dacă nu respiri profund si calm, nu vei putea trai aceasta clipa din profunzimea inimii tale.

În cazul în care te îndoieşti de ceea ce spun, încearcă chiar acum : Respiră, întroducând aer în corpul tău, numărând până la cinci în moment ce inspiri, şi iarăşi până la cinci, când expiri. Respiră în felul acesta timp de cinci minute. Nu te forţa, simte cum o faci cu plenitutinea inimii tale şi fără efort.

Acum ai pătruns în inima ta. Observă-ţi corpul profund relaxat, dar surprinzător de vioi, cum respiraţia ta se extinde către toate celulele trupului, şi eşti mulţumit de ceea ce descoperi, acolo unde eşti. În acest moment, îţi locuieşti pe deplin templul sufletului tău. Te simţi plin de căldură şi energie, eşti în siguranţă.

Gălăgia din gândurile tale s-a dizolvat şi spaţiul dintre ele a devenit mai cuprinzător. Nu te mai concentrezi pe „ar trebui” şi „ce-ar fi dacă” din viaţa ta. Tensiunea şi anxietatea se destramă.

Gândirea ta este centrată pe calmul şi liniştea din interiorul tău, poţi să priveşti gândurile tale, fără a te mai simţi posedat de ele. Pe măsură ce continui să respiri calm dar profund, îndreaptă-te tot mai mult către inima ta.

Poţi să simţi în centrul inimii tale prezenţa compasiunii şi înţelegerii? Poţi să vezi că te accepţi cu iubire, blândeţe pe tine şi pe cei ce te înconjoară?

Poţi să simţi iubirea care sălăşluieşte în inima ta şi se extinde liber asupra din interior spre exterior?

9

Unele gânduri te îndepărtează mai departe decât altele, totuşi te poţi întoarce către centrul corpului tău. Asemenea unui val mai mare, un anumit gând poate fi încărcat de emoţie, dar dacă rămâi acolo unde eşti, emoţia va scădea. Acum ştii că poţi rămâne în cadrul fluxului şi refluxului gândurilor tale, fără a fi expulzat din propriul echilibru şi armonie.

Cel mai uşor mod de a-ţi deschide inima este de a-ţi observa liniştea şi a respira cât mai profund.

Ceea ce este important este ca tu să găseşti un mod de a accesa aspectul mai profund al fiinţei tale, care este împăcat şi complet.

Cu toţii suntem capabili să atingem această stare de compasiune deschisă, totuşi foarte puţini sunt conştienţi de capacitatea lor de a-şi găsi pacea lăuntrică. Majoritatea îşi trăiesc viaţa într-un ritm rapid, minţile lor sunt acaparate de planuri, gânduri şi griji, trupurile lor sunt un câmp de bătălie, unde agitaţia câştigă câtă mai multă putere permiţînd stresului şi bolilor să se instaleze.

Ai încredere deplină în inima ta, şi că în interiorul acesteia vei găsi ceea ce te uneşte cu dragostea profundă, cu acea magie care îţi va colora viaţa în nuantele iubirii, abundentei, recunoaşterii şi acceptării de sine, a prezentului şi a semenilor tăi.

Rolul inimii este de a vedea ceea ce uneşte, de a uni ceea ce vede.

Cu cât existenţa ta este mai profundă, cu atât este şi inima ta mai implicată în a-ţi împărtăşi frumuseţea universului.

Cu cât te depărtezi mai mult de tine însuţi, cu atât aduci mai multă violenţă şi neglijenţă asupra ta şi celorlalţi. Cu cât uiţi mai mult să respiri, cu atât aerul va fi mai greu, şi tu te vei simţi mai greu.

Să nu uiţi : Ceea ce este, este. Tu doar opreşte-te şi priveşte.

Atunci când te hotărăşti să practici liniştea, relaţia cu tine cât cu întregul univers prinde altă formă, se schimbă, existenţa se adânceşte şi se extinde către infinitul iubirii.

Practică liniştea şi iubirea,

Te imbrăţişez cu toată căldura

Evelina Cudalb

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s